Yleinen

Nuorissa on tulevaisuus

Nuorison palveluihin on satsattava

”Nuorissa on tulevaisuus”. Tämän lauseen kuulee aika usein päättäjien ja viranhaltijoiden suusta. Tämän pitää myös näkyä konkreettisina tekoina nuorten eteen. Kaupungin tulee muun muassa huolehtia nuoristilojen kattavuudesta ja tasosta ja niiden tulee olla auki silloin, kun nuoriso niitä tarvitsee. Myös koulutetun henkilökunnan määrä tulee olla riittävä. Alueelliset eroavaisuudet ja erilaiset väestöryhmät pitää myös huomioida nuorisopalveluissa laajasti.

Jokainen syrjäytynyt nuori on liikaa. Kysymyksessä on henkilökohtainen tragedia nuorelle itselleen ja hänen läheisilleen. Jokainen nuori myös tulee kalliiksi yhteiskunnalle. Näiden seikkojen vuoksi esimerkiksi toiselta asteelta vastavalmistuneiden nuorten työllistymiseen tulee kiinnittää erityistä huomioita. On tutkittu, että ilman työpaikkaa valmistumisen jälkeen olevat nuoret ovat todellisen syrjäytymisuhan alla. Puhutaan muutamasta kuukaudesta, jotka ovat ratkaisevia, ettei syrjäytymistä yhteiskunnasta tapahdu. Etsivä nuorityö on osoittautunut monessa kunnassa todella hyväksi työkaluksi. Erityisesti se on osoittautunut hyväksi niissä tapauksissa, jossa nuoren opiskelu- tai työpaikka ovat vielä hakusessa. Samoin hyvää toimintaa on nuorten työpajatoiminta. Turussakin näistä molemmista on hyviä kokemuksia ja niiden henkilökunta on motivoituneita ja päteviä. Päättäjien tulee jatkossakin varmistaa, että nuorille suunnatuille palveluille on riittävät resurssit ja toimintaa kehitetään jatkuvasti. Nuorten asiat eivät saa jäädä juhla- tai vaalipuheiden asteelle

Turja Lehtonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s