Turjasta sanottua liittosihteerivaalissa

Turjasta sanottua liittokokousvaaleissa 2016.

_KVS0467On Turjan vuoro

Vaikka väitetään, että ay-liike on suurin syntisäkki ja syyllinen asioiden tilaan Suomessa, niin näin ei tietenkään ole, koska ay-liikkeellä ei ole koskaan ole ollut tosiasiallista vaikutusvaltaa niihin päätöksiin, jotka ovat suistaneet Suomen nykysuohon.

Jos demarivetoinen ay-liike olisi aidosti ja ryhdikkäästi keskittynyt työntekijöiden etujen, esim. palkankorotuksien ajamiseen, niin Suomen kulutusvetoinen talous olisi nyt paljon paremmassa kuosissa. Olisi ehkä jotain leikattavaakin! Nokialta irtisanotuillakin olisi nyt huomattavasti paremmat työttömyyskorvaukset ja mainitun yhtiön alasajo olisi tullut niin ikään kapitalistille paljon kalliimmaksi.

Ay-liikkeen sisäistä edunvalvontakykyä on vuosikaudet, erityisesti Metalliliitossa, jäytänyt poliittinen kaksoismiehitys, jolla on suljettu kyvykkäiden ihmisten nousu liikkeen johtopaikoille.

Viime liittokokouksessa Turja Lehtonen oli vasemmistoryhmän äänestyksellä valitsema liittosihteeriehdokas, jonka kuningastien demarit suhmuroivat.

Työnantajien ja maan hallituksen vyörytysten ristipaineissa meillä ei ole enää varaa pitää parhaita kykyjä sisäisessä jälki-istunnossa, vaan eturivin kyvyt on nostettava heille kuuluville paikoille välittämättä siitä, ettei kaikilla ole aina näiden älykkäiden ja teräväkielisten ihmisten kanssa kivaa.

Telakan liittokokoukseen valitut ehdokkaat seisovat yhtenä rintamana Turjan takana ja vaativat kentän äänen kuuluvuuden parantamista Metallin johdossa.

Telakan liittokokousedustajat 2016

Turja Lehtonen liittosihteeriksi!
Vaikuttajat tarvitsevat Turjan kaltaista osaajaa johtamaan ryhmäämme. Turja osaa vaatia tekemään työtä ryhmän eteen, lisäksi Turjan vankka osaaminen eri osa-alueilla on vahvaa. Viimeisen 4 vuoden aikana kokemukset Turjan toiminnasta on mielestäni ollut erittäin positiivisia. Vaikuttajat on muuttunut Turjan johtamana oikeaan suuntaan, nyt hallinnon jäsenille on annettu enemmän vaikutusvaltaa asia päätöksiin. Turjan työ on vielä kesken, joten mielestäni ei ole epäselväkään, kenen tulee johtaa Vaikuttajia seuraava kausi.

Jari Jormalainen
kokousedustaja

 

 

Turja nuorten asialla!
Viimeisen neljän vuoden aikana ryhmänvetäjän roolissaan Turja on ollut aidosti kiinnostunut meidän nuorten asioista ja asemasta. Ilman Turjan panostusta nuorten asioihin, olisi Vaikuttajanuorten asema varmasti nykyistä heikompi. Hän on vaikeina aikoina jaksanut tsempata meitä ja hyvinä hetkinä jakanut kehuja ja kiitosta toiminnastamme. Ei myöskään pidä unohtaa sitä tosiasiaa, että Turja on vienyt Vaikuttajanuorten asioita eteenpäin liiton tasolla. Turja on mies joka tekee työtään koko sydämellä. Häneen voi luottaa, ja hän on valmis laittamaan itsensä likoon. Turja kestää kritiikin ja on valmis myöntämään omat virheensä. Vaikuttajanuorten tulevaisuuden kannalta näen että ainoa oikea valinta liittosihteeriksi on Turja Lehtonen!
Erika Andersson Oulu-Lappi aluenuorten puheenjohtaja Valtakunnallinen nuorisotoimikunta varajäsen Vaikuttajanuorten aktiivi

Mikon tukiviesti

Kohta kaksikymmentä vuotta metalliaktiivina ja ryhmässämme työtä tehneenä eri tasoilla näkemykseni Liittosihteerin valintaan on selkeä.
Ryhmämme johtajana tulee olla henkilö, joka on itse aina eturivissä, valmiina käärimään hihansa ja toimimaan itseään säästelemättä, mutta kuuntelee kenttää herkällä korvalla.
Turja on tällainen henkilö. Tässä viime vuosina on muutettu montaa asiaa toiminnassamme siihen suuntaan, mitä on kaivattu: Avoimuus, ryhmätoiminnan lisääntyminen, verkostoituminen ja päätöksenteon läpinäkyvyys muutamia mainitakseni. Kaikki tämä johtaa parempaan yhteispeliin ja siten myös tuloksiin.
Henkilökohtaisessa kanssakäymisessämme arvostan suoruutta ja puheita jotka pitävät.

Mikko Virolainen
Puheenjohtaja, Pirkanmaan Metallin Vaikuttajat.
Puheenjohtaja, Toijalan Metallityöväen ao 169 ry.
Valtuuston jäsen, Metallityöväen Liitto ry.

Miäs, joka ensimmäistä kertaa nostaa vasurien kannatuksen.

 

Harvoja liiton palkollisia joka saa sen vitun luurimen auki kun soittaa, tai soittaa takaisin.

Miäs, jonka kirjoituksia, postauksia ym. paukahtaa naamani eteen enemmän kuin kenenkään muun vasurin.

Miäs, joka viettää liikenteessä ja kentällä aikaa enemmän kuin yksikään muu palkollinen. Miäs, joka tosiaan On ollut alusta asti mukana miettimässä ”liittofuusiota”, kuuluu viedä se maaliin. Kysymykseni siis onkin, miksi joku muu olisi parempi ryhmäveturina ja sihteerinä kuin Turja? Toivotan onnea ja menestystä. Jos vaasan alue ei ole sataprosenttisesti takanasi. Vetelen leegot kurkkuun järjestäin. 😂

Mikko Vuotoa, Laihia

Virva-Marin tukiviesti

Ei niin vaikeaa kysymystä etteikö Turja selvittäisi vastausta siihen, ei niin yksinkertaista kysymystä etteikö sitä kehtaisi kysyä. Yksi kysymys ja yksi vastaus, tänäänkin. Minun valintani liittosihteeriksi on luottamuksen arvoinen ja yhteistyökykyinen Turja Lehtonen.

Virva-Mari Rask, Tampere

Arjan tukiviesti

Turja pistää itsensä likoon Vaikuttajien puolesta. Se on nähty. Hän tekee hartiavoimin töitä, mutta vaatii sitä myös toisilta. Se on vain hyvä asia mielestäni. Vuosia sitten meiltä autoalalta loikkasi piirivastaava toiseen leiriin. Hukkaan olisi silloin varmaan jouduttu, ellei Turja olisi tullut apuun. Hän sai aikaan sellaisen liikkeen ja palon meissä, että ei paremmasta väliä. Hommaan tuli ihan uusia ulottuvuuksia ja tekemisen meininki. Olen itse siitä tosi iloinen. Tuntuu, että tarvitsisimme vielä Turja sinun vahvuuttasi toimissamme. Itseäni harmittaa, että en pääse Tampereelle vaikuttamaan. Tiedät, että saisit äänesi sataprosenttisesti ja vähän päälle. Metallin Vaikuttajat nosti kannatustaan – annetaan hyvän jatkua! Me Vaikuttajat tarvitsemme vahvaa vaikuttajaa – sen saamme Turjasta liittosihteerinä.

Tukipilarimme Turja!
Metalliliiton nuorisotoiminnan aktiivina ja Vaikuttajanuorten puheenjohtajana voin kertoa, että Turjalta saamamme tuki on ollut vaikuttavaa. On kyse sitten ollut valtakunnallisesta tai ryhmän nuortentoiminnasta, on Turja aina ollut valmis auttamaan ja ajamaan asioitamme, tarvittaessa jopa liiton hallinnossa asti.
Ei myöskään ole ollut niin pientä tai vähäpätöistä asiaa tai kysymystä, etteikö Turja olisi siihen vastannut tai selvittänyt vastausta.
Olemme saaneet nostettua Vaikuttajanuorten statusta ja vaikutusta nuortentoiminnassa Turjan tuen ja työpanoksen avulla.
Suurella sydämellä toimiva mies on aina valmis auttamaan, tukemaan ja osallistumaan nuortentoimintaan ja sen edistämiseen oman työnsä ohessa.
Samanlaista intoa ja paloa Metalliliiton toiminnan edistämiseen toivon myös liittosihteeriltä ja siksi minun valintani on Turja Lehtonen!

Mari Mäkelä
Valtakunnallisen nuorisotoimikunnan varapj
Vaikuttajanuorten pj
Vaasa-Keski-Suomen aluenuorten jäsen
Ao334 toimikunnan nuorisovastaava

 

Turja Liittosihteeriksi!
kuluneella liittokokous kaudella Turja on luotsannut Vaikuttajia kapteenin ottein. Turjan aikana on avoimuus lisääntynyt , kuin vesi sateen aikana Aurajoessa. Joskus ikäviäkin päätöksiä on jouduttu hallitusryhmässä tekemään, eikä kaikki ole olleet tyytyväisiä päätöksiin.
Turja lähti vetämään tätä ryhmää liittokokousryhmän päätöksellä. Ja lupasi silloin, että toimintatapa tulee muuttumaan ja niin on käynytkin. Turja on monissa liemissä keitetty ja nahka kestää edelleen iskuja vasemmmalta sekä oikealta. Olen tuntenut Turjan 2000 vuodesta asti ja yllämainituin perustein valintani Liittosihteeriksi on Turja Lehtonen.

Jari-Matti Välkkynen Kokemäki
Pääluottamusmies.

Arjan tukiviesti

Turja pistää itsensä likoon Vaikuttajien puolesta. Se on nähty. Hän tekee hartiavoimin töitä, mutta vaatii sitä myös toisilta. Se on vain hyvä asia mielestäni.
Vuosia sitten meiltä autoalalta loikkasi piirivastaava toiseen leiriin. Hukkaan olisi silloin varmaan jouduttu, ellei Turja olisi tullut apuun. Hän sai aikaan sellaisen liikkeen ja palon meissä, että ei paremmasta väliä. Hommaan tuli ihan uusia ulottuvuuksia ja tekemisen meininki. Olen itse siitä tosi iloinen. Tuntuu, että tarvitsisimme vielä Turja sinun vahvuuttasi toimissamme.

Itseäni harmittaa, että en pääse Tampereelle vaikuttamaan. Tiedät, että saisit äänesi sataprosenttisesti ja vähän päälle.

Metallin Vaikuttajat nosti kannatustaan – annetaan hyvän jatkua!

Me Vaikuttajat tarvitsemme vahvaa vaikuttajaa – sen saamme Turjasta liittosihteerinä.

 

Jarin tukiviesti

Olen tuntenut Turjan 80-luvun lopulta asti kun hän Valmet Pansioon tuli, heti hän osoitti kiinnostuksensa ay-politiikkaan. Oli elvyttämässä 49-n nuorisojaostoa, jonka toiminnan sai aktiiviseksi ja mielenkiintoiseksi, jossa ei pelkällä ay-asioilla toimittu, vaan mukaan tuli myös juuri nuorison näkökulmasta lähteviä toiminta tapoja.

Työosastonsa luottamusmieheksi valinta oli itsestään selvyys, sillä hän toi esille ajatuksia, joilla voitaisiin kehittää työosaston palkkausta, ei pelkillä puheilla, vaan toiminnan kehittämisellä työosastossa.  Näissä neuvotteluissa työnantajan kanssa yhdessä silloisen pääluottamusmiehen Auvo Salaman kanssa Turja osoitti olevansa kyvykäs neuvottelija, nuoresta iästä huolimatta, mutta myös ”imi” Auvolta sitä tietoa, taitoa ja tekniikkaa, joka Auvolla oli, jota on varmaan jatkossa soveltanut itseensä.

Tietysti voidaan sanoa, että Turjaa on pitänyt myös vähän ”paidasta” jarrutella kun tietynlaiset taustavoimat ovat tyrkyttäneet tukeaan hänelle joihinkin tehtäviin ehdolle asettumiseen, joissa kuitenkin taustavoimilla on ollut muut ajatukset kuin vilpitön tuki.

Niissä tehtävissä missä Turja on ollut tai on, niin hän on perehtynyt tehtäväänsä erinomaisesti. On hankkinut tietoa laajalti, kouluttautumalla, lukemalla ja keskustelemalla asioita eri henkilöiden kanssa. Turjalla on myös hieno tapa huomioida toisten mielipiteitä, oli ne sitten puolesta tai vastaan jolloin on puntaroinut asiaa eri näkö vinkkelistä, jonka on tuonut näihin tehtäviin uusia näkökulmia ja toimintatapoja, kun ne asiat ei aina oo niin mustavalkoisia.

Eri työpaikoilla Turja on joutunut liiton toimitsijana erittäin kiperiin tilanteisiin, joissa on oltu ”napit vastakkain”. Näissä tilanteissa Turja on myös selkeästi ilmaissut ”omilleen” asiat jotka ovat ratkaisun kannalta keskeisiä, joita neuvottelussa tulee esittää ja tuoda julki ja unohtamaan tunteenpurkaukset ja epäoleelliset seikat, joilla vaan heikennetään asemaan, eli neuvottelutekniikka ja taito on Turjan ”hyppysissä” hyvä.

Oli sitten kysymys työpaikan asioista tai yksittäisen henkilön asioista, niin Turja on valmis auttamaan ja selvittämään asiaa ja antamaan niihin ratkaisun avaimet, jos itse ei voi asiaan vaikuttaa.

Nyt Turja on asettunut ehdokkaaksi liitosihteeriksi ja siihen tehtävään hän on erinomainen, Jorma Uotisen sanoin ”ei huono”. Tulee hoitamaan tehtävää työläisten näkökulmasta ja voitte luottaa, että hän säilyttää suhteensa kenttään, ei juutu ”nurkkahuoneeseen”, eikä muodosta ”klikkejä”, vaan aidosti ja avoimesti kuuntelee kenttää ja myös pitää kentän ajan tasalla, jolloin yhteisesti voidaan asioita käsitellä ja päättää.

Jos jotain missä Turjan pitäisi piirun verran muuttua on, että hän enemmän antaisi aikaa perheelleen ja itselleen. Myös vois hankkia hitaammin kulkevan veneen, sillä Turun saariston viihtyvyyttä ja kauneutta ei näe vauhdissa vaan pikkuhiljaa puksutella eteenpäin, jolloin silmä lepää sen monimuotoisuudessaan oli sitten kevät, kesä tai syksy ja aivot saavat happea.

Terveisin

Jari Riihonen

TSV vuosina 1988-2014

Valmet ja Stairon

 

Hannan tukiviesti

Kun ajat ovat kovat, tarvitaan tekijöitä jotka ovat valmiita laittamaan persoonansa peliin yhteisten asioiden eteen. Minulle tärkeintä liitosihteerissä on viestin välittäminen työpaikoilta ja sitä uskon Turjan olevan paras viemään sinne, missä asioista päätetään.
Tarvitaan laajat verkostot ja vahva kokemus yhdistettynä uupumattomaan työntekoon. Näistä kaikista on jo olemassa vankkaa näyttöä. Siksi minä äänestän Turjaa.

Hanna Rokkanen,
Häme-Pirkanmaa aluetoimikunnan jäsen,
liittokokousedustaja,
Hämeenlinna

Turja on minun valintani liittosihteeriksi

Olen tuntenut Turjan jo koulu ajalta asti. Nuorisotalolla kun oli disko ja me muut tehtiin rinki ja Turja meni keskelle ja twistas ja muut taputti tahtia ja Turja hikoili siellä keskellä pistäen itsensä täysillä likoon. Kun ikää tuli lisää ja perustettiin ensimmäinen yhdistys niin Turjasta tuli automaattisesti puheenjohtaja olihan hän johtajatyyppiä ja toimii vieläkin kyseisen yhdistyksen puheenjohtajana. Turja on kasvanut sellaisessa ympäristössä joka on varmasti jättänyt määrätynlaisen jäljen joka on varmasti vaikuttanut hänen että hän välittää heikoimmista ja vähäosaisten oikeuksista. Nuorena Turjalla oli aika jyrkät ja tiukat mielipiteet ja jos jotain asioita piti hoitaa niin se hoidettiin vaikka väkisin. Nykyään Turjasta on kehittynyt selkeäsi Johtaja joka pystyy neuvottelemaan ja sopimaan asioista jotka tyydyttävät kaikkia osapuolia,onhan hän jo harjoitellut neljä vuotta ryhmän vetämistä ja tietää varmasti mitä Liitosihteerin tehtävä on.

Mara Lehtonen Varsinais-Suomen piiri.

Turja liittosihteeriksi

Olen viime liittokokouksessa ollut jo Turjan kannattaja liittosihteeriksi. Näissä vaaleissa edustajaksi valituksi tulemisen jälkeen monet ovat antaneet kantansa julki kenestä pitää tulla liittosihteeri. Turjan osaaminen ja taidot toimia näin haasteellisessa tehtävässä on minun mielestä tarpeen vaikuttajille. Turja valittiin viime kerralla jo liittosihteeriksi mutta toinen ryhmä esti astumasta tehtävään mihin oli omassa ryhmässä valittu. Liittosihteeri on meidän edustaja ja ryhmän vetäjä. Omalta osaltani voin sanoa teille jotka vielä emmitte ketä äänestää liittosihteeriksi oikea valinta on Turjalta. Hänen osaamisensa ja puhetaidon olen saanut nähdä erilaisissa paikoissa.

Jorma Rand Stairon Oy pääluottamusmies Metalli 49 toimikunnanjäsen

Turja Lehtonen Liittosihteeriksi!
Saimme kokea maassamme ”suuren vaalipiiriuudistuksen”, joka oli Vihreiden aloite Tarja Cronbergin hävittyä Keskustalle eduskuntapaikan vuoden 2007 vaaleissa, vaikka oli puolueensa puheenjohtaja. Varsinainen päätös sinetöityi eduskunnassa keväällä vuonna 2013 äänin 83 – 63. Mielenkiintoiseksi sen päätöksen tekee se, että paikalla äänestyksessä oli vain puolet niistä edustajista, joita asia koski.
Jo silloin oli tiedossa, että tämä piirien yhdistäminen ei tule olemaan helppoa uudistus alueilla.
Otimme Pohjois-Karjalassa asian vakavasti ja se tarkoitti, että tarvitsemme apua liitosta Vaikuttajien kannatuksen pitämiseen sillä tasolla, missä se oli edellisissä liittovaaleissa.
Avun antajia ei ollut paljon, koska myös uudella alueella huomattiin tilaisuuden tulleen. Pohjois- Karjala ja Etelä- Savo kun on ollut vain kuin kivi kengässä suurempien alueiden toiminnassa. Nämä alueet oli nyt mahdollista saada oppositioon metallin toiminnassa alueellisesti kuin myös hallinnossa.
Turja Lehtonen otti kuitenkin asian vakavasti ja antoi täyden tuen Pohjois-Karjalan Vaikuttajien toiminnalle. Savolla kun on jo kolme työntekijää ja myös hallituspaikka Metallinkassassa. Heille apua tuli luonnostaan.
Pohjois-Karjalassa ei tätä luontaista apua ollut olemassa. Turja toimi tukijana ja avustajana tässä ongelmassa omien toimiensa ohella. Etelä-Savo ei käyttänyt tätä mahdollisuutta Turjan tarjoamasta avusta hyödyksi, ja vaalitulos oli sen mukainen. Pelkään pahoin että Etelä-Savo menettää valtuustopaikkansa. Vaikka nämä vaalipiirit yhdistettiin, niin maakunnalliset alueen ei kuitenkaan hävinnyt mihinkään.
Jos Turja ei olisi toiminut koko valtakunnallisesti niin esimerkillisen aktiivisesti, olisi Metallin Vaikuttajat todennäköisesti menettänyt määrävähemmistön kokonaan.
Turja teki kovaa työtä koko neljä vuotta ja tulos on kaikkien nähtävissä. Siinä vaiheessa, kun Turja haki koko valtakunnan alueelta ehdokkaita ja aktivoi ihmisiä vaalityöhön, keskittyivät jotkut ainoastaan oman edun ja vallan tavoitteluun.
Ihmettelen jos tämä toiminta ei ole kaikkien aktiivien jäsenten tiedossa.
Metallin Vaikuttajien ehdoton ykkönen on Turja Lehtonen ja se antaa luottamusta myös liittoyhteistyön selvitykseen, kun tietää että neuvottelupöydässä on tieto ja taito mukana.
Kiitos Turja avusta ja siitä ajasta, jonka olet joutunut meille Pohjois-Karjalan Vaikuttajien toiminnalle uhraamaan.
Saat täyden tuen Pohjois-Karjalan Metallin Vaikuttajilta sekä liittokokousedustajilta.

Timo Vänskä
Itä-Suomen Metallin Vaikuttajien pj.
Outokumpu

Jukka-Pekan tukiviesti

Onhan se vittumainen mies. Pitää tehdä, ottaa kantaa, muistaa sitä ja olla aktiivinen. Aina vaatimassa sitä parasta meiltä. Kehtaakin saatana.

Ellen tietäisi mitä tällä kaikella haetaan, olisin jo laittanut hokkarit naulaan, suuttunut sydänjuuria myöten ja haistattanut pitkät koko toiminnalle.

Mutta kun tiedän. Tiedän sen että jos me haluamme kehittää Metallin Vaikuttajia, haluamme kehittää itseämme, meidän pitää tehdä. Ja paljon. Eikä aina hommat mene kuten itse olit ajatellut.

Turja, tuo mystinen paratiisin kasvatti. Hän on iso syy miksi minä jaksan tehdä, olla aktiivinen. Sanotaan että esimerkillä johtaminen, johtaminen joukkojen edestä ovat parhaat johtajan ominaisuudet. Nämä ominaisuudet Turjalta löytyy ja vielä toki enemmän.

Yllä esimerkki siitä miksi Turjalla on kentän tuki takana. Toinen asia jonka nostan esille on sinnikkyys ja paineensietokyky. Edes vapaaottelijat eivät saa yhtä paljon iskuja kuin Turja, mutta joka kerta mies nousee ylös, ”pyyhkii veret” ja jatkaa töiden tekemistä. Paineen alla kaveri on kuin jäätä, analysoi tilanteen, muuttaa tarvittaessa kantaansa ja toimii sen mukaan. Kuten todellinen johtaja.

Mitä Vaikuttajat ovat sitten saavuttaneet tällä nelivuotiskaudella? Muistaako kukaan että meillä ei ollut pitkään omaa toimitsijaa Turun aluetoimistolla? Tai että suurimmalta sopimusalalta, autoalalta puuttui oma toimitsija? Hallitusryhmä Turjan johdolla paneutui näihin ongelmakohtiin, neuvotteli ja nyt olemme saaneet paikattua nämä vääryydet.

Vaikuttajien kannatus on laskenut jo pitkään, trendi on ollut se että jos vaalien kokonaisäänestysaktiivisuus laskee, Metallin Vaikuttajien kannatus noudattaa samaa linjaa. Näin olisi pitänyt käydä myös tällä kertaa. Äänestysprosentti laski, mutta nyt kävikin toisin. Metallin Vaikuttajat saavuttivat vaalivoiton! Ei tietenkään voi väittää että sen voisi laskea pelkästään Turjan ansioksi, mutta kyllä se jotain kertoo miten Vaikuttajia on luotsattu viimeiset neljä vuotta, miten olemme jakaneet tietoa ihmisille ja millaisen kuvan ryhmämme vetäjä on antanut kentälle.

Minä suosittelen lämpimästi että annamme Turjalle sen mitä hän ansaitsee. Jatkon liittosihteerinä ja ryhmämme vetäjänä!

Jukka-Pekka Hiltunen
Metallin valtuuston jäsen
Varsinais-Suomen Vaikuttajien puheenjohtaja
Autoalan Vaikuttajien puheenjohtaja

Miäs isolla M:llä. Harvoja hyviä juttuja joita Turusta on laivojen lisäksi tullut… 😀

Vuodesta 2013 lähtien kun tulin valituksi pääluottamusmieheksi, olen Turjan kanssa asioinut jos jonkinlaisissa ongelma tilanteissa, aina on voinut miehen sanaan luottaa ja tukea on tullut.

Liittokokouksen tärkeimpinä aiheina taitaa olla liittofuusio jota on ollut pähkäilemässä alusta asti ja sääntömuutokset. Turja on toiminut ryhmänvetäjänä jo nyt vaikka ei ”kilpailevalle ryhmälle” sihteeriksi kelvannutkaan, homma on hoitunu, ratti on pyöriny pitkin suomen maan, aina liikkeellä, aina asialla, aina suu auki ja HUOM! Vieläpä oikeissa paikoissa oikeeseen aikaan! 😀

Joten nyt on aika vetää rivit suoraksi ja antaa miehen hoitaa se homma jonka parahiten osaa! Minun ääneni ja tukeni on Turjan takana.

Antti Marjamäki

Pääluottamusmies Danfoss Drives, Vaasa

2013 oli pääluottamus urallani vaikein, konkurssi ja uuden omistajan (Scania) tuleminen ja yrityksen uudelleen ylös nostaminen. Tässä työssä Turja on antanut avun ja tuen kellonaikaa katsomatta. Luottamus jota ei voi ostaa tai pakottaa on syntynyt minulle Turjaa kohtaa suureksi. Neljä vuotta sitten kysyin Turjalta miksi äänestäisin sinut ryhmänvetäjäksi kun nyt saan sinulta jo paljon apuja? Vastaus oli miksi et saisi jatkossa? Varmasti minulla on paljon muutakin hommaa, mutta ei puhelinta oteta pois, joten jatkossakin voit aina soittaa. Tätä lupausta epäilin mutta mennyt nelivuotinen on todistanut Turjan pitävän sanansa.

Hän on ainoa metallityöväen liitosta meidän työpaikalla työntekijöille puhunut toimitsia joka on saanut aplodit puheensa jälkeen, vaikka aiheena olikin duunarille arka palkka. Puheet ja puolustamisen hän osaa enemmän kun hyvin, negatiiviset asiat hän kertoo niin kuin ne menee vääristämättä tai antamatta sellaista toivoa jota ei ole. Jopa meidän toimitusjohtajan silmissä Turja on Metalliliitto tai niin kuin hän sen sanoo ” This big guy Metalworkers’ Federation”.

Turja on johtanut mielestäni ryhmää tällä nelivuotiskaudella todella hyvin, vaikka neljä vuotta sitten alku ei ollut helpoin. Hän on näyttänyt niin demareille kuin muille epäilijöille että hänellä on näkemystä miten ja mihin suuntaa toimintaa on vietävä.

Tämän takia minun on helppo lähteä Tampereelle Liittokokoukseen ja antaa ääni liitto sihteeri kilvassa Turja Lehtoselle

Terveisin Tommi Vanhala

Scania busproduction finland oy:n Pääluottamusmies

ao.23 taloudenhoitaja

liittovaltuuston jäsen 2012-2016

 

Tuen Turja Lehtosta Metallityöväen Liiton liittosihteeriksi ja Vaikuttajaryhmän vetäjäksi. Turja on laittanut monesti itsensä likoon koko ryhmän puolesta ja kantanut vastuuta ryhmän päätöksistä. Metallin Vaikuttajat tarvitsee Turjan kaltaista vahvaa persoonaa johtamaan ryhmäämme. Turjan hyvä ilmaisutaito yhdistettynä neuvotteluosaamiseen on tukenut vahvasti ryhmämme tavoitteita. Turja on osoittanut pätevyytensä Vaikuttajien ryhmänvetäjänä ja tuonut vahvasti päätöksentekoa lähemmäksi kenttää. Kantavana ajatuksena on ollut, että kentän valitsemat edustajat päättävät ja henkilöstö toteuttaa päätöksiä yhdessä kentän Vaikuttajien kanssa. Uskon, että Turja pystyy liittosihteerinä lisäämään entistä enemmän ryhmän sisäistä vuorovaikutusta ja vahvistamaan myös alueiden asemaa. Kuten uskottava edunvalvonta, myös liittosihteerin toimi vaatii ammattitaidon lisäksi pitkäjänteistä päättäväisyyttä, ja sitä Turjalta löytyy.

Antti Salonen
PLM, Sandvik Tampere
Liittohallituksen jäsen,
Tampere ao. 7 pj.

Liittosihteeriksi valitaan edelleen Turja Lehtonen

Turjan valinta on ehdottomasti meidän Metallin Vaikuttajien edunmukainen teko. Me Vaikuttajat tunnistamme oikeudenmukaisuuden omassa toiminnassamme kantavaksi voimaksi. Edellisessä Liittokokouksessamme Vaikuttajaryhmä valitsi Turjan tuohon tehtävään. Valintamme pelästytti enemmistövaltaa käyttävän ryhmän, joka ei sallinut valinnastamme käytettävän nimeä Liittosihteeri. Niinpä nimesimme Turjan ryhmämme vetäjäksi. Turjan toimiessa liittoryhmämme vetäjänä oman ryhmämme kannatus on kasvanut. Saavutus josta eduskuntavaalien jälkeen olisi revitelty lehtiotsikoita. Kysynkin kokousedustajilta oikeudenmukaisuutta asiassa. Millä perusteella syrjäyttäisit ryhmäämme edustavan istuvan pääluottamusmiehen. Mielestäni tässä käydään nyt jopa turhaa kamppailua tehtävästä, jossa meillä on yhdenkauden tehtävää hoitanut, ja siinä onnistunut henkilö. Turja ansaitsee jatkon, ryhmämme vetäjänä, ja on siis meidän valintamme Liittosihteeriksi.

Tunnen Turjan parinkymmenenvuoden kokemuksella ja uskallan varmuudella sanoa, että hän kykenee rakentavasti kehittämään ryhmämme toimintaa. Rautainen ammattitaito työehtosopimusasioissa, on yksi todellisista vahvuuksista. Tähän yhdistettynä asiallinen ja varma esiintymistaito, luo pohjan johon harva kykenee.  Turjalla on voimaa ja tahtoa kohdata myös vaikeita asioita. Hänelle uskaltaa kertoa salassa pidettäviä ja arkoja asioita, ne pysyvät myös salassa.

Turja on henkilö joka hakeutuu ihmiskontaktiin. Esimerkkinä hänen vierailunsa autotehtaalla vaalien kynnyksellä. Kuljimme tehdashallissa, ja kun hän huomasi työntekijöitä taukotilassa, Turja suorastaan pyysi päästä juttusille. Kuulin miten hän taitavasti kuunteli työntekijöiden palautteet, minun onnistumisestani pääluottamusmiehen työssä. Kuin läksiäislahjaksi tuli vielä vaalivinkit. Olen tämän jo aiemminkin todennut, ilman Turjan tapaamista, ja häneen tutustumista, en varmasti olisi edunvalvontatyössä.

Valitsemalla Turja Lehtosen  Liittosihteeriksi, valitset samalla kasvun omalle ryhmällemme.

Mauri Partanen

pääluottamusmies

Valmet Automotive

On Turjan vuoro

Vaikka väitetään, että ay-liike on suurin syntisäkki ja syyllinen asioiden tilaan Suomessa, niin näin ei tietenkään ole, koska ay-liikkeellä ei ole koskaan ole ollut tosiasiallista vaikutusvaltaa niihin päätöksiin, jotka ovat suistaneet Suomen nykysuohon.

Jos demarivetoinen ay-liike olisi aidosti ja ryhdikkäästi keskittynyt työntekijöiden etujen, esim. palkankorotuksien ajamiseen, niin Suomen kulutusvetoinen talous olisi nyt paljon paremmassa kuosissa. Olisi ehkä jotain leikattavaakin! Nokialta irtisanotuillakin olisi nyt huomattavasti paremmat työttömyyskorvaukset ja mainitun yhtiön alasajo olisi tullut niin ikään kapitalistille paljon kalliimmaksi.

Ay-liikkeen sisäistä edunvalvontakykyä on vuosikaudet, erityisesti Metalliliitossa, jäytänyt poliittinen kaksoismiehitys, jolla on suljettu kyvykkäiden ihmisten nousu liikkeen johtopaikoille.

Viime liittokokouksessa Turja Lehtonen oli vasemmistoryhmän äänestyksellä valitsema liittosihteeriehdokas, jonka kuningastien demarit suhmuroivat joidenkin juudasten avulla poikki.

Työnantajien ja maan hallituksen vyörytysten ristipaineissa meillä ei ole enää varaa pitää parhaita kykyjä sisäisessä jälki-istunnossa, vaan eturivin kyvyt on nostettava heille kuuluville paikoille välittämättä siitä, ettei kaikilla ole aina näiden älykkäiden ja teräväkielisten ihmisten kanssa kivaa.

Telakan liittokokoukseen valitut ehdokkaat seisovat yhtenä rintamana Turjan takana ja vaativat kentän äänen kuuluvuuden parantamista Metallin johdossa.

Telakan liittokokousedustajat 2016

 

Tukeni Turjalle.

2013 oli pääluottamus urallani vaikein, konkurssi ja uuden omistajan (Scania) tuleminen ja yrityksen uudelleen ylös nostaminen. Tässä työssä Turja on antanut avun ja tuen kellonaikaa katsomatta. Luottamus jota ei voi ostaa tai pakottaa on syntynyt minulle Turjaa kohtaa suureksi. Neljä vuotta sitten kysyin Turjalta miksi äänestäisin sinut ryhmänvetäjäksi kun nyt saan sinulta jo paljon apuja? Vastaus oli miksi et saisi jatkossa? Varmasti minulla on paljon muutakin hommaa, mutta ei puhelinta oteta pois, joten jatkossakin voit aina soittaa. Tätä lupausta epäilin mutta mennyt nelivuotinen on todistanut Turjan pitävän sanansa.

Hän on ainoa metallityöväen liitosta meidän työpaikalla työntekijöille puhunut toimitsia joka on saanut aplodit puheensa jälkeen, vaikka aiheena olikin duunarille arka palkka. Puheet ja puolustamisen hän osaa enemmän kun hyvin, negatiiviset asiat hän kertoo niin kuin ne menee vääristämättä tai antamatta sellaista toivoa jota ei ole. Jopa meidän toimitusjohtajan silmissä Turja on Metalliliitto tai niin kuin hän sen sanoo ” This big guy Metalworkers’ Federation”.

Turja on johtanut mielestäni ryhmää tällä nelivuotiskaudella todella hyvin, vaikka neljä vuotta sitten alku ei ollut helpoin. Hän on näyttänyt niin demareille kuin muille epäilijöille että hänellä on näkemystä miten ja mihin suuntaa toimintaa on vietävä.

Tämän takia minun on helppo lähteä Tampereelle Liittokokoukseen ja antaa ääni liitto sihteeri kilvassa Turja Lehtoselle

Terveisin Tommi Vanhala

Scania busproduction finland oy:n Pääluottamusmies

ao.23 taloudenhoitaja

liittovaltuuston jäsen 2012-2016

 

Miäs, joka ensimmäistä kertaa nostaa vasurien kannatuksen.

Harvoja liiton palkollisia joka saa sen vitun luurimen auki kun soittaa, tai soittaa takaisin.

Miäs, jonka kirjoituksia, postauksia ym. paukahtaa naamani eteen enemmän kuin kenenkään muun vasurin.

Miäs, joka viettää liikenteessä ja kentällä aikaa enemmän kuin yksikään muu palkollinen.

Miäs, joka tosiaan On ollut alusta asti mukana miettimässä ”liittofuusiota”, kuuluu viedä se maaliin.

Kysymykseni siis onkin, miksi joku muu olisi parempi ryhmäveturina ja sihteerinä kuin Turja?

Toivotan onnea ja menestystä. Jos vaasan alue ei ole sataprosenttisesti takanasi. Vetelen leegot kurkkuun järjestäin. 😂  .

Mikko Vuoto, Laihia

 

Tukeni Turjalle

Metalliliitto on laman myötä haasteellisessa tilanteessa. Olemme myös tekemässä todella isoa päätöstä lähdemmekö liittoyhteistyö hankkeeseen mukaan. Tässä Turja on ollut valmisteluissa mukana alusta asti, joten loogista olisi, että hän on myös johtavana henkilönä mukana loppuun asti, mikä se päätös sitten tuleekaan olemaan. Olemme tilanteessa, jossa vaaditaan vahvaa kokemusta ja osaamista niin liiton johtavilta henkilöiltä, kuin myös Vaikuttajaryhmän vetäjältä. Turjalta löytyy nämä ominaisuudet ja hän on mielestäni paras henkilö hoitamaan näitä tehtäviä. Minun selkeä valintani liittosihteeriksi on Turja Lehtonen! Hymiö smile

Antti Maijala
Ao 169 Vaikuttajaryhmän pj

 

Turja liittosihteeriksi

”Kun ajat ovat kovat, tarvitaan tekijöitä jotka ovat valmiita laittamaan persoonansa peliin yhteisten asioiden eteen. Minulle tärkeintä liitosihteerissä on viestin välittäminen työpaikoilta ja sitä uskon Turjan olevan paras viemään sinne, missä asioista päätetään. Tarvitaan laajat verkostot ja vahva kokemus yhdistettynä uupumattomaan työntekoon. Näistä kaikista on jo olemassa vankkaa näyttöä. Siksi minä äänestän Turjaa.”

Hanna Rokkanen, Hämeenlinna

Turja Lehtonen Metallityöväen Liiton liittosihteeriksi

Turja on osoittanut Vaikuttaja ryhmän vetäjänä olevansa oikea mies Liittosihteerin tehtävään. Myös sopimusasian tuntijana Turjalta olen saanut tarvittaessa apua ratkoessani edunvalvonnallisia kysymyksiä. Kymmenen vuotta olen toiminut pääluottamusmiehenä Otanmäen Transtechin pääluottamusmiehenä ja kolmas kerta Metallityöväen Liiton Liittokokousedustajana. Näiden vuosien aikana olen Turjan oppinut tuntemaan ja seurannut näköalapaikalta kuinka Turja on johdattanut Vaikuttajia läpi haasteiden. Liittokokousvaaleissa 2016 saavutimme Vaikuttaja joukkueella parhaan tuloksemme kahteenkymmeneen vuoteen. Turja on selkeäsanainen ja sanavalmis. ja kokemuksellaan pystyy hoitamaan Liittosihteerin tehtävissä ne haasteet joita Liittosihteeriltä vaaditaan. Minun valintani Liittosihteeriksi on Turja Lehtonen.
Jouni Lämpsä Pääluottamusmies Transtech,  Metalli 256 Puheenjohtaja , Sak Kainuun Ammatillinen Paikallisjärjestö Puheenjohtaja, Metallityöväen Liiton Valtuuston jäsen/ Liittokokousedustaja .

Miksi Turja?

Jo vuoden 2012 liittokokouksessa olin Turjan äänestäjä ja kannattaja, eikä mielipiteeni ole näiden neljän vuoden aikana muuttunut. Tänä aikana näkökantani siitä, että Turja on paras ehdokas hoitamaan liittosihteerin tointa, on vain vahvistunut ja lujittunut.

Toimin työpaikkani pääluottamusmiehenä ja monet kerrat olen ollut Turjaan yhteydessä työmaalla ilmenneiden ongelmien tai pulmatilanteiden takia. Häneltä olen saanut suurta apua ja tukea, sekä todella hyviä neuvoja ja asiantuntevaa ohjeistusta tilanteiden hoitamiseen. Tällainen taustatuki on korvaamattoman arvokasta luottamusmiestoimesta selviytymisen kannalta.

Vaikuttaja ryhmän vetäjänä Turja on toiminut esimerkillisesti ja todella suurella sydämellä. Mielestäni hän on puhaltanut ihan uudenlaista tuulta meidän ryhmän toimintaan, tuonut siihen lisää avoimuutta ja uudenlaista särmää sekä näkökulmaa. Nämä uudet tuulahdukset ovat olleetkin erittäin tervetulleita jo ehkä hieman pölyttyneisiin toimintatapoihimme. Tästä kertoo myös sekin, että kannatuslukumme nousivat ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin. Turja on kiertänyt tapaamassa vaikuttajia ja kenttäväkeä ympäri maata, mikä on juuri sitä tärkeää työtä mitä ryhmänvetäjän pitääkin tehdä.

Turja on todella hieno persoona, helposti lähestyttävä ja mukava, ammattitaitoinen ja erittäin pätevä työssään. Hän on aina sanavalmis ja taitaa esiintymisen kiperissäkin paikoissa, eikä varmasti jää sanattomaksi saati kuulumatta tai näkymättä. Mielestäni Turjassa kiteytyy juuri kaikki se, mitä hyvältä liittosihteeriltä tuleekin odottaa ja vaatia. Siksi olen Turjan kannattaja ja äänestäjä tulevassakin liittokokouksessa.

Maria Pietari