Blogi · Kuntavaalit2021

Logomon siltafarssi

Siltafarssi

Olen erittäin surullisena ja hämillänikin seurannut, mitä kaikkea Logomon kävelysillan ympärillä on tapahtunut. Kuten Turussa on ollut monien suurien rakennushankkeiden kanssa tapana, tämäkään ei tehnyt poikkeusta sen suhteen, että valmistuminen viivästyy ja hinta on aivan jotain muuta, kuin se on kustannusarviossa ollut. Vaikea sanoa, mistä erityisesti johtuu, että ilmiöstä on tullut kaupungillemme varsin tyypillinen.

Logomon sillan uusi kustannusarvio on 21,6 miljoonaa euroa eli ylitystä vuosi sitten sovittuun kattosummaan on yli 2 miljoonaa euroa. Alkuperäiseen 5 miljoonan euron hinta-arvioon nähden loppusumma on monikertainen.

Turkulaisena asukkaana ja veronmaksajana en voi kuin hämmästellä tätä toimintaa. Selityksiä löytyy aina sille, miksi aikataulut ja hinnat eivät pidä. Itselleni nousee mieleen myös kysymys, onko Turun hankintaosaamisessa jotain perustavanlaatuisesti pielessä? Selvää on kuitenkin, että silta pitää rakentaa loppuun, koska se on varsin pitkällä. Vastaisuudessa ei todellakaan vastaavia farsseja soisi enää näkevän.

Vähintä, mitä nyt pitää tehdä on selvittää, miten Logomon siltahankkeessa tapahtuneet virheet ja ongelmat aiotaan välttää vastaisuudessa, jotta turkulaisten rahoja käytetään tulevaisuudessa vastuullisesti. Samoin pidän välttämättömänä, että siltahankkeen virheistä vastaavat tahot kantavat vastuun toimistaan. Erityisesti odotan, että kaupungin virkamiesjohdosta joku ottaa vastuun asiasta!

En voi olla mainitsematta, että Turun valtuustossa vain yksi ryhmä on yrittänyt katkaista tämän farssin etenemisen, aina vuodesta 2018 alkaen. Tuo ryhmä on ollut Vasemmistoliiton valtuustoryhmä. Poliittisen vastuun tästä farssista siis kantaa Kokoomus, SDP ja Vihreät. Tähän palaneilla rahoilla voitaisiin, vaikka säilyttää terveysasema Jäkärlässä ja paljon muuta.

Turja Lehtonen

Kuntavaaliehdokas

VAS nro 312

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s