Vapaalla

 

Vapaalla aikani kuluu koirien kanssa ja kesällä kesäpaikalla Aaslassa.

Aaslan ranta on minun kesäpaikka, jossa rentoudun vaunun ja veneilyn merkeissä. Aaslan ranta sijaitsee Naantalissa (Rymättylä), Aaslan luodolla Airiston kupeessa jonne on Turusta noin 45 km matkaa autolla.
Paikkaa hallinnoin nykyisin Saaristomeren Veneilijät ry., joka on vuokrannut alueen Naantalin kaupungilta.
Olen ollut kerhon jäsen 1980 -luvun lopulta alkaen, ollen nykyisin kerhon puheenjohtaja. Paikka on aiemmin ollut Valmet Oyj Pansion tehtaan työntekijöiden kesänviettopaikka, jonka sittemmin Valmetin ja Metson yhdistyessä yrityksen johto päätti myydä yksityiseksi huvilaksi. Alueesta tuolloin jo irrallaan ollut pelto- ja ranta-alue jäivät kuitenkin kaupan ulkopuolelle. Peltoalue ja ranta olivat usean vuoden ajan tyhjillään kunnes 2003 Rymättylän kunta ja Pansion venekerho pääsivät sopimukseen alueen vuokraamisesta.

Alueella on noin 10 asuntovaunu-/asuntoautopaikkaa, sauna takkatupineen sekä venepoijupaikkoja noin 12 veneelle. Rannasta on myös mahdollisuus ottaa veneeseen sähköt.

Aluetta on pyritty kehittämään lapsiperheystävälliseksi samalla, kun kerhon jäsenrakenne nuorentuu. Vuonna 2011 kerho liittyi Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n jäseneksi, saaden näin virallisen veneseuran statuksen.

Paikkaan ja sen ympäristöön voit tutustua http://www.saave.fi sivuston kautta. Kuvissa näkyvät rakennelmat on kaikki tehty talkootyönä aktiivisten venekerhon jäsenten toimesta, tästä kiitosta ei voi kuitenkaan ottaa Turja, vaan hän avoimesti antaa kiitoksensa kerhon kädentaitajille.

Kuten tästä tekstistä ja sivustoon tutustumalla voit havaita, sijaitsee paikka keskellä kauneinta Suomea Turun saariston suojassa, jolloin paratiisi-nimityksen käyttäminen on vähintäänkin kohtuullista!

615ae930-94f7-4248-8f12-624c95b2cd3f
Giga
Heccu
Heccu

20190713_184615