Kuntavaalit 2017

Olen mukana kuntavaaleissa 2017 Turussa.

Miksi minä?

Aina erilaisten vaalien alla ihmisiltä kysytään miksi juuri sinua pitää äänestää? Nyt perustelen, miksi juuri sinun kannattaa äänestää minua, Turja Lehtosta.

  1. Olen monissa liemissä keitetty ja kaikista niistä selvinnyt hengissä pitämällä oman mielipiteeni – näkemyksen jonka olen äänestäjilleni antanut.
  2. Tunnen Turun kaupungin päätöksentekomekanismin erittäin hyvin ja uskallan väittää siinä olevan ”klappia” jonka korjaamisessa haluan olla mukana.
  3. Elämme hyvinvointivaltiossa jossa meillä maailman paras peruskoulujärjestelmä. On muistettava, että kaikki eivät pärjää parhaiten vauhdissa, vaan osa tarvitsee tukiopetusta. Tätä tukiopetusta pitää olla saatavilla riittävästi ja tämä on yksi merkittävä keino ehkäistä syrjäytymistä.
  4. Peruskoulun jälkeen Turulla pitää olla tarjota jatkokoulutuspaikka kaikille, ja jos saisin päättää sen tulisi olla myös pakollista.
  5. Pidän tulevaa SOTE-uudistusta suurena puhalluksena, missä verorahoin tuotettujen palvelujen tuotto menee ulkomaisille pääomasijoittajille. Samoin maakuntauudistuksessa on vaara, että hallinto karkaa entistä kauemmaksi kansalaisesta.
  6. Meillä Turussa on aivan liian massiivinen virkamieskoneisto, joka käy monessa mielessä tyhjäkäyntiä, se on saneerattava ja nopeasti. Näin saamme turhan paperinpyörityksen pois ja asiat ajoissa päätöksentekoprosessiin.
  7. Otan tavoitteeksi kaupunginjohtajan ja apulaiskaupunginjohtajan pestien palauttamisen määräaikaisiksi. Näiden paikkojen pitää elää ajassa ja ne eivät saa olla eläkevirkoja. Näiden tulee olla myös sidottuja poliittisiin voimasuhteisiin valtuustossa. Määräaikainen johtaja on nälkäisempi tekemään asioita, kuin henkilö jolla ei motivoivia tekijöitä takana.
  8. Kaupungin omistamien yhtiöiden pitää alkaa toimia kuten osakeyhtiölaki määrittää, eli elää ilman jatkuvaa konserniohjausta tai uhkaa. Tämä uhka tekee yhtiöistä ”leikkiyhtiöitä” ja näin yhtiöiden kehittyminen estetään.
  9. Turkuun perustetaan yksi ”luukku” tai puhelinnumero johon kaupunkiin pyrkivä yrittäjä voi mennä tai soittaa. Me menetämme useita yrityksiä vuodessa naapurikuntiin, kun yhteydenottajaa pallotellaan sinne ja tänne, kun vastaavasti naapurikunnissa sanotaan tervetuloa, me hoidamme homman. Me tarvitsemme lisää omavaraisuutta työpaikkojen suhteen ja samoin verotuloja.
  10. Kaavoitus: en tiedä kaupunkia jossa kaavoitus kestäisi yhtä pitkään kuin Turussa! Lautakunnan työtä on tehostettava, pöydällepanoja vähennettävä selvissä tapauksissa ja turhaa politikointia asioilla vähennettävä.

Näillä 10:llä Turjan teesillä väitän, että pääsemme eroon Turun taudista. Näillä rakennamme myös parempaa ja kehittyvää Turkua maakunnan veturina, ilman näitä tekoja jäämme koko junasta ja katsomme sivusta kun ympäristökunnat kasvat ja kukoistavat.

Esitteeni voit ladata tästä  kuntavaalit2017_TurjaLehtonen_esite

perhe