Blogi

Korona ja oppositio

Uskomatonta takinkääntöä oppositiossa

Korona jyllää edelleen voimakkaasti niin meillä kuin muuallakin. Taudin vastaista taistelua on käyty noin vuosi ja nyt jälleen koronan kiihtyminen on valitettava tosiasia Suomessakin. Maan hallitus on ryhtymässä erittäin merkittäviin uusiin toimiin epidemian tukahduttamiseksi. Olen seurannut suorastaan epäuskoisena oppositiossa olevien kokoomuksen ja perussuomalaisten kommentointia asiassa. Tuntuu, että hallitus tekee aina väärin, riippumatta mitä se edes tekee tai jättää tekemättä. Ehkä viime aikaisista kommenteista kaikkein älyttömin tuli Kokoomuksen suunnasta. Kokoomus vastustaa halliuksen kaavailemia alueellisia liikkumisrajoituksia. Ellen väärin muista, kyseinen puolue on viime keväästä asti vaatinut hallitukselta järeitä toimia. Nyt, kun niitä ollaan tekemässä, se ei olekaan enää oikein. Kokoomus alkaa populismissaan mennä paikoitellen perussuomalaisista ohi. Saavutus tietenkin sekin sarjassaan, vaikka varsin surullinen sellainen.

Ei tarvitse kuin katsella Eduskunnan kyselytunteja huomatakseen opposition täydellisen linjattomuuden siinä, miten tautitilannetta pitäisi saada kuriin. Saman puolueen sisältä voi tulla kolmekin eri linjausta, oli sitten kyse kuntosalien aukiolosta, ravintoloiden tilanteesta tai kuten nyt, liikkumisen rajoittamisesta.

Koko opposition toiminnan järjettömyys ja jatkuva epäloogisuus huipentuivat perussuomalaisten tekemään epäluottamuslauseeseen oikeusministeriä kohtaan, vaikka itsekin olivat yksimielisiä muiden puolueiden kanssa perustuslakivaliokunnassa siitä, että vaalit pitää siirtää. Sitten vielä ihmetellään, miksi kansalaisten luottamus politiikkaan ja politiikkoihin horjuu? Ei Suomea tästä ahdingosta tällaisella pölhöpopulismilla  nosteta.

Turja Lehtonen

Turku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s