Kuntavaalit2021 · Yleinen

Teemani kuntavaalit 2021

                                                                                       Kuntavaalit 2021                                                    

Turun on oltava kasvu-uralla tulevaisuudessakin

Turun on oltava entistä houkuttelevampi kunta yrityksille ja elinkeinoelämälle tulevaisuudessa. Ennustettavuus ja helppous esimerkiksi kaavoitus- ja lupaprosessien toimivuudessa on yrityksille ykkösasioita niiden pohtiessaan, mihin kuntaan ne haluavat sijoittua. Näiden toimintojen jatkuvaan parantamiseen tulee kiinnittää huomiota.

                                                          Palveluiden oltava toimivia ja laadukkaita

Palveluiden sujuvuus tarkoittaa Turkuun lisää asukkaita ja yrityksiä. Meidän on entistä voimakkaammin satsattava siihen, että kotikuntamme on haluttu paikka asua, mutta myös harjoittaa yritystoimintaa. Asuntotuotannon pitää vastata jatkuviin haasteisiin. Sen on oltava monipuolista ja mahdollistaa asukkaiden erilaiset elämäntilanteet sekä tarpeet.

                                                          Maankäytön ratkaisuihin lisää voimavaroja

Kaavoituksen ja maankäytön hyvä suunnittelu tuovat kuntaan lisää verotuloja ja pitävät kasvun vauhtia yllä. Yhdyskuntarakenteen toimivuuteen pitää kiinnittää jatkuvaa huomiota kuntalaisten elinolojen ja kunnan elinvoiman kohentamiseksi.

                                                          Liikenneratkaisuilla valtava merkitys

Turku tarvitsee monipuolisen, toimivan ja mahdollisimman montaa kuntalaista hyödyttävän liikenneratkaisukokonaisuuden. Raitiotien rakentamainen on tässä taloustilanteessa tilanteessa huono ratkaisu. Lisäksi se ei hyödytä laajasti turkulaisia, lähikunnista puhumattakaan. Toimivan joukkoliikenteen kehittäminen muun muassa Fölin runkolinjaston avulla on oikeanlaista joukkoliikennepolitiikkaa.        

Liikenneratkaisut ovat keskiössä ihmisten ja tavaroiden liikkumisessa. Turun on jatkettava määrätietoista liikenneinfran kehittämistä. Turun pitää entistä enemmän profiloitua monipuolisena liikenteen ja logistiikan solmukohtana. Maantiet, rautatiet, satama sekä lentokenttä ovat Turun todellinen vahvuus. Niiden täysipainoinen kehittäminen vaatii lisää panostuksia.                                        

Nuorison palveluihin on satsattava

Kaupungin tulee huolehtia nuoristilojen kattavuudesta ja tasosta ja niiden tulee olla auki silloin, kun nuoriso niitä tarvitsee. Myös koulutetun henkilökunnan määrä tulee olla riittävä. Alueelliset eroavaisuudet ja erilaiset väestöryhmät pitää myös huomioida nuorisopalveluissa laajasti.

Talous kestävästi kuntoon

Kuntatalouteen pitää kiinnittää jatkuvaa huomiota. Investointien pitää olla suhteessa kunnan talouden kantokykyyn. Kaikkia investointeja pitää pystyä arvioimaan kriittisesti ja niiden tarve edellä. Poliitikoilla tulee olla rohkeutta luoda katse huomattavasti nykyhetkeä pidemmälle. Paikallishallinnon taloushaasteet tulevat lähivuosina kasvamaan, näin todennäköisesti myös Turussa.

Koronan jälkeiseen aikaan on varauduttava jo nyt

On selvää, että meneillään oleva koronaepidemia on kurittanut ja tulee vielä kurittamaan kuntien taloutta. Kuitenkin tämän kriisin yli pitää nähdä ja toimenpiteet pitää tähdätä vankasti tulevaisuuteen. Investointeja pitää tehdä harkiten lähivuosina.

Merikaupungista voimavara

Turku on historiallinen merikaupunki. Tämän pitää näkyä monella eri asteella, eikä vain esim. silloin tällöin tapahtuvana suurten purjelaivojen tapahtumana. Meillä tarvitaan tulevaisuudessa myös tavallisille veneilijöille heidän veneilleen lisää laadukkaita ja kustannuksiltaan kilpailukykyisiä talvisäilytyspaikkoja. Samoin. Turku on kehittynyt ympärivuotisena matkailukaupunkina. Tätä hyvää toimintaa on jatkettava.

Kulttuurista huolehdittava

Turku on vahva kulttuurikaupunki. Tämän tulee näkyä muissakin kuin juhlapuheissa. Kulttuurin tulee olla kaupunkilaisten saatavilla. Samoin laadukkaat kirjastopalvelut tulee turvata jatkossakin. Kulttuuri ei saa olla ensimmäisenä leikkauslistalla vaikeina aikoina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s