Yleinen

Kulttuuri kuuluu kaikille Turkulaisille

Turku on monipuolisesta kulttuuritarjonnasta kansainvälisestikin tunnettu kaupunki. Ei ole sattumaa, että se oli taannoin myös Euroopan kulttuuripääkaupunki. Kuten koko valtakunnassa, myös meillä kaupungissamme koronapandemia tehnyt rumaa jälkeä kulttuurista ja taiteista ansionsa saavien parissa.  Hieman yli vuoden aikana muun muassa rajoitusten vuoksi moni kulttuuripalvelu on käytännössä ollut alas ajettuna.

Jo ennen koronaa Turussa on ollut merkittävä ongelma, että esimerkiksi esiintymistiloista on jatkuva pula. Tilakysymys pitää ratkaista järkevällä tavalla ja siinä pitää keskusteluissa olla laajasti mukana alan toimijat.  Näin hyötyjinä ovat Turun kaupunki, kulttuurin ja taiteen ammattilaiset sekä erityisesti kulttuuripalveluja käyttävät kaupunkilaiset. Kaupungin tulee tukea kulttuuritoimintaa laaja-alaisesti. Lähtökohtana pitää olla, että jokaisella turkulaisella on mahdollista nauttia ja kokea kulttuuria sekä asiakkaana tai sen tekijänä. Kulttuuria pitää viedä myös sinne jossa ihmiset ovat. Tästä esimerkkinä Turun kaupunginkirjasto, jossa järjestetään mm. luentoja sekä konsertteja.

Kulttuuriin ja taiteeseen liittyy lisäksi se, että kaupunkilaisten tulee päästä niistä nauttimaan tasavertaisesti. Kulttuurin hinnoittelu pitää olla sillä tasolla, että se on kaikkien ulottuvilla. Nyt koronan hieman jo hellittäessä asukkaillamme on patoutunutta tarvetta käyttää laadukkaita, kohtuuhintaisia taide- ja kulttuuripalveluja. Julkisin varoin tuetun toiminnan pitää olla kohtuuhintaista. Kulttuuri kuuluu kaikille, ei harvoille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s