Suuria sanoja.. suuresta vaikuttajasta

Dynaaminen ja päämäärätietoinen johtaja, ammattiyhdistys politiikan huippuosaaja, tasa-arvon kiistaton puolustaja ja vaikeiden kysymyksien ratkaisija.

Nämä adjektiivit kuvaavat oikeastaan täydellisesti minun ajatusmaailmaani. Koska en itse ole vielä tällä kertaa ehdolla liittomme puheenjohtajistoon, niin tulee minun tukea henkilöä, joka on kaikkein eniten kuin minä. Minun valintani on Turja Lehtonen. Koen olevani etuoikeutettu kun olen saanut tutustua Turjaan henkilönä ja olen saanut olla todistamassa hänen ammattiyhdistys sydämensä suuruutta. Turja on todistanut kykynsä Metalliliitto ry:n liittosihteerin pestissä ja on siksi luonnollinen valinta liittomme varapuheenjohtajaksi. Olen alusta lähtien uskonut ja luottanut tähän kovaan karpaasiin, joka ei ole vaikeinakaan aikoina antanut periksi, eikä murtunut. Turjan kaltaisia miehiä ei pahemmin puusta satele.

Johtajaksi ei pelkällä kasvamisella pääse vaan tähän tehtävään tarvitaan myös syntymä lahjana saatava ammattiyhdistys sielu. Turjalta löytyy niin sielu kuin sydänkin, jotka sykkivät juuri siihen tahtiin kuin meidän vaikuttajien sydämien pitääkin. Kukaan ei ole täydellinen tai seppä syntyessään, joten koko elämän läpi jatkuvan kasvamisen perusta tulee löytyä johtajaltakin. Turja on jo todistanut kykynsä ja rohkeutensa johtaa, mutta tiedän omassa sielussani että hänen kukkansa on vasta puhkeamassa koko komeuteensa. Nyt pitää antaa hänen näyttää mikä hän oikeasti on. Omassa mielessäni vertaan hänen johtaja ominaisuuksia ammattiyhdistysliikkeen historian suurimpiin tukija henkilöihin, kuten esimerkiksi Paavo Arhinmäkeen. Turjan sopassa on samat ainekset ja mausteet, joten tiedän että hänestä ja hänen tulevista teoista kirjoitetaan vielä vuosienkin päästä.

Ay-politiikka on Turjalla veressä. Poliittisten taitojensa ansiosta Turja on onnistunut luomaan meistä vaikuttajista yhtenäisen joukon, joka on valmis menemään vaikka läpi harmaan kiven. Hän on kehittänyt itseään opiskelemalla ja lukemalla mikä ilmenee selkeästi hänen cv-tekstistään. Poliittinen viisaus on pesiytynyt hänen päähänsä. Rohkeat linjavedot ja vankkumattomat mielipiteet korostavat hänen huippuunsa virittynyttä poliittista osaamista. Turja on aito vasemmistolainen niin sydämeltään kuin sielultaan.

Hyvän johtajan ominaisuuksista yksi tärkein on tasa-arvoinen ajattelu tilanteessa kuin tilanteessa. Turja ei ole koskaan unohtanut tukijoitaan, mutta ei myöskään vastustajiaan. Turjalta on löytynyt aina aikaa kaikille, jotka sitä ovat tarvinneet. Hänen muita kunnioittava ideologiansa on suuri hyve tämän päivän ammattiyhdistysliikkeessä. Tasa-arvo ajattelusta kertoo myös se miten hän kokoaa erilaisista näkökulmista katsotuista viisauksista suuria yhtenäisiä päätöksiä, joita ei ole koskaan tarvinnut jälkeenpäin korjata. Hänen kauttaan on kaikkien ääni kulkenut kaikkialle tasapuolisesti ja muuttumattomana. Itse koen saaneeni Turjalta kaiken tiedon aina kun olen sitä halunnut tai tarvinnut. Apu hänen kauttaan on tullut joskus jopa pyytämättäkin. Tämä jos joku kertoo tasa-arvosta ja siitä miten sitä pitää toteuttaa.

Vaikeina aikoina tehdään aina kipeitä ja vaikeita päätöksiä. Joskus joudutaan pureksimaan kynsiä ja repimään hiuksia kirpeästi koskettavien päätösten jälkeen. Nyt eletään taas niitä aikoja kun edessä on todelliset haasteet ja kovia päätöksiä tehdään taas. Metallin jokainen jäsen katsomatta puolueeseen tarvitsee nyt Turjaa tuekseen. Varapuheenjohtajana Turjalla olisi paras mahdollinen paikka vaikuttaa ja viedä meidän jokaisen asiaa eteenpäin. Uskon hänen kykyihinsä ja luotan hänen harkintakykyynsä näissä tämän päivän viher-sinisten oikeistopuolueiden murskajaisissa, jota Elinkeinoelämän Keskusliitto ruokkii Suomen hallituksen tukemana. Nyt poliittiselta taivaalta sataa vääränlaista paskaa järjestäytyneen ammattiyhdistysliikkeen peltoon ja sen tarkoituksena on vain tukahduttaa meidän kasvu ja kasvun vaikutus. Tiedän, että ainoa oikeasti tehoava apulanta on Turja Lehtonen ja sitä tarvitaan nyt paljon. Vahvakin voi murtua jos tarpeeksi hakataan, mutta kun rakenteet ja materiaalit ovat kunnossa, ei iso paha susi puhku ja puhalla ammattiliittoamme kumoon. Turjan paikka on meidän ja suden välissä. Päätökset tukevat niin aatetta kun ihmistä ja perustuvat aina tosi asioihin. Tämän kaltaisen miehen kanssa on helppo olla ja vaikuttaa.

Kun ajattelee tätä kirjoitusta/puhetta kokonaisuutena, mitä juuri luonnehdin Turjasta, niin uskon että teidän jokaisen on helppo yhtyä ajatuksiini.  Ammattiyhdistysliikkeen hyvä puheenjohtaja on toki kova kortti ay-liikkeen pakassa, mutta Turja Lehtosen kaltainen mies isolla ämmällä on mielestäni valtti ässä. Valitse siis sinäkin Turja Lehtonen ja tue todellisen ammattiyhdistys aktiivin valintaa liittomme varapuheenjohtajaksi.

 

6.5.2017 Ville Korpinen Kurikka

Metallin vaikuttaja Vaasan vaalipiiri

Metallin liittohallituksen 2 varajäsen

SAK:n edustajiston jäsen

Suupohjanseuturyhmän puheenjohtaja

Kurikan kaupungin valtuuston 1.varajäsen

Ammattiosasto 317 puheenjohtaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s