Särmääjällä on särmää

Pernon telakan miehet ja naiset tuntevat Pansion Turjan kuin naapurin pojan konsanaan. Osalle meistä hän on oikeasti lapsuuden kaveri ja toveri, jonka kanssa on yhdessä kasvettu tehtävien mukana.

Aikalaistodistelujen mukaan Turja osoitti jo pienestä pitäen kykyä ja tahtoa koota joukkoja kulloisenkin asian taakse. Tämä hänen perusluonteensa on vuosirenkaiden mukana edelleen vahvistunut.

Metalliliiton palveluksessa Turja on ollut niitä harvoja toimitsijoita, jotka oikeasti hallitsevat yksityiskohdat ja isot kokonaisuudet. Lisäksi hän osaa pukea vastauksensa perusjampan ymmärtämään muotoon, mikä ei aina työsuhteeseen liittyvien asioiden kanssa ole suinkaan itsestäänselvyys.

Turjan perusominaisuudet ovat siivittäneet häntä ay-uralla johdonmukaisesti eteenpäin. Se tosiasia, että Turjaa ovat yrittäneet matkan varrella kammeta sivuun sekä omat että vieraat, on osoitus pelottomasta visionääristä, jonka toiminta herättää ajoittain loiskiehuntaa. Näin kuuluukin olla, koska edestä tunteella ja taidolla joukkojen johtaminen ei missään organisaatiossa voi olla koko ajan sellaista, että kaikilla on aina kivaa.

Kohta toimintansa aloittava teollisuusliitto tarvitsee johtoonsa naisia ja miehiä, joiden ahteri kestää merivettä ja joiden asia osaamissa ei ole mustia aukkoja. Näiden lisäksi valittavan varapuheenjohtajan on kyettävä viemään Metallin vaikuttajien ilosanomaa siihen suuntaan, jossa korpivaellus ei ole enää vaihtoehto harjoitetulle Metalliliiton sisäiselle valtapolitiikalle.

Turja Lehtonen täyttää ja ylittää nämä vaatimukset kirkkaasti, eikä ole mitään todellista asiaperustetta olla jatkamatta viime liittokokouksessa yhdessä päätettyä Turjan vuoro -aikakautta.

Ari Rajamäki

Työsuojeluvaltuutettu

Liittokokousedustaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s